Екскурзиантски шегички

Екскурзиантски шегички

– НА МЕЕЕЕЕЕЕН?!?!?! – именно този душераздирателен вик в четири и половина през нощта разбуди групата туристи. В този вик се сливаше всичко – и болка от разочарование, и озлобление, и неразбиране.

Но да започнем отначало.

В един санаториум сформираха група туристи за двудневен поход в планината с преспиване. В началото всичко бе нормално, разходиха се, запалиха огън и се разположиха да спят. Но както винаги, метеорологичната прогноза се оказа погрешна.
През нощта заваля дъжд, който никой не очакваше.

В тази екстремна ситуация в осемместна палатка се подслониха всичките двадесет човека от групата, сред които бяха и двойка младоженци, решили чрез този поход да увековечат своя меден месец. Ще отбележим, че Кольо, като всеки млад мъж ревностно опазваше своята любима съпруга дори и от недвусмислени погледи. Но сънят, както се казва не прощава, особено след тежък планински преход. А как се спи в палатка, в която хората три пъти превъзхождат броя на местата в нея, не се наемам да обясня.

Някъде след 3 ч. след полунощ младата съпруга разбра, че в тези условия е невъзможно да спи. Нищо по-подходящо от това да си направи шега с все още спящия й съпруг не й дойде на ума. Затова, отмествайки няколко ръце и крака, тя се приближи до ухото му, побутна го с ръка отстрани и му прошепна:
– Кольо, защо мълчиш, не ти ли хареса каква свирк
@ ти направих току що?

още вицове, още екскурзиантски

Споделете с приятели